Syyskuun Pinta-aika

Kokoonnutaan Syvyys Helsingin jäsenistön kesken afterihenkisesti rennon keskustelun merkeissä. Valitsevan koronavirustilanteen vuoksi Pinta-aika pidetään virtuaalisena Teamsin kautta. Mukaan pääset klikkaamalla oheista liittymislinkkiä.

Diversnight 2021

Syvyys Helsinki Ry osallistuu Diversnight tapahtumaan perinteisesti tänäkin vuonna. Paikkana toimii Heinolassa sijaitseva pieni kirkas vesinen avolouhos.
Veteen mennään klo 20:20. Paikalle voi tulla jo klo 18 jälkeen kun portti aukeaa.

Ilmoittautua tapahtumaan täältä
Ilmoittautuminen ei pakollista mutta jotta tiedetään kuinka monta odotetaan paikalle on se suotavaa.
Karttalinkki: https://goo.gl/maps/tpyfQ4riFTv71SHV7

Kaatiala Vol7

Syvyyden perinteinen kaatialan reissun ajankohta on vahvistunut!
Sukelluskohteena toimii Kaatialan avolouhos, josta löytyy kaiken tasoisille sukellettavaa. Toki ohjataan ja näytetään paikkoja, niille joille paikka on uusi.
Kaatialasta löytyy matala pää ja syvä pää. Matalassa päässä on paljon pikkuelämää ja louhittua kalliomuodostelmaa. Syvästä päästä (30m pohja) löytyy autonromua, lentsikan pienoismalli, sukelluskello yms. Syvästä päästä on myös yhteys kaivoskäytäviin, joista löytyy syvyyttä max 38m. Näkyvyydet ovat kaatilassa yleensä hyvät!
Ilmantäytöt hoidetaan illalla majoituksella, joten varaa montulle pulloja, sen verran kun haluat sukeltaa. Meillä saattaa myös olla matkakompura mukana.
Majoituksesta ja meistä huolehtii sukelluksien jälkeen Divers B&B Lehtimäellä (Rannankyläntie 686) http://diversbb.fi/ (55e sis. Aamupala ja yhden ilman tai nitroxtäytön per. yö).
Päivällisen seuran jäsenille on ilmainen, ei-jäsenille se on 15€, jonka sijaan voi myös tehdä itse ruuan.
Majoitus maksetaan paikanpäällä, kortti tai käteinen.
Tarkoitus on sukeltaa perjantaina yksi sukellus, lauantaina 2-3 sukellusta, sunnuntaina 1-2 sukellusta. Perjantai iltana olisi tarkoitus noin 20.30 aikaan olla yhdessä illallisella Divers B&B:llä.
Lähde siis viettämään mukavaa viikonloppua porukalla. 🙂 🙂

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä
Osallistujamäärä on max. 11 henkilöä.
Kysykää vaan rohkeasti jos tulee jotain mieleen. Tervetuloa!

Jaakko kylmentää vedet

Jaakko heittää tapansa mukaan kylmän kiven veteen. Mennään vielä ennen sitä lämmittämään vettä sukeltamalla Pulkkilanharjulla Loiston vesissä. Kohteella riittää monille erilaista sukellettavaa. Syvyys Helsinki tuo pientä purtavaa ja makkaraa. Ilmoittakaa tulostanne https://syvyyshelsinki.fi/tapahtumat/ilmoittaudu jotta osaamme varata riittävästi purtavaa.

Sukella Saimaaseen vol3

Mikkelin Urheilusukeltajien Tornator aluksella viikonloppureissu Saimaalla 1-3.10.2021. Lähtö satamasta noin 18.00. Sovitaan erikseen.
Sukellamme Saimaan parhaissa sukelluskohteissa, Maria- ja VR-29 lotjille kirnusaareen, upeille seinämä sukelluksille riuttasaarelle, Sikoinleuansalmeen vanhoja vesiesteitä katsomaan ja lehtisaaren ympärillä olevia seinämiä. Noin 4-6 sukellusta. Sukellukset sopii kaikki OWD tason sukeltajille paitsi molempia lotjia ei pääse täysin katsomaan. Kaikilla kohteilla on upeita seinämiä myös noin 20m syvyyksissä. Paluu matkalla käydään katsomassa Astuvansalmen kalliomaalauksia.
Kohteista: Perjantai: Lehtisaari (yösukellus) syvyys noin 15m. Lauantai: Kirnusaari, lotjat, syvyys noin 32m. Riuttasaari, syvyys noin 30m (maks 50m ja keskellä 80m). Lehtisaari, syvyys noin 20m. Muut kohteet katsomme aikataulun ja sukelluksien keston mukaisesti.
Tornator1 laivalla on sauna, keittiö, wc ja yhteismakuutila sekä pari hyttiä. Jatkuvaa 230V sähköä lamppujen ja muiden laitteiden lataukseen on konehuoneessa jossa myös pukujen kuivatus tila. Koneiden ollessa käynnissä sähköä on myös muissa tiloissa. Makuutiloissa on sängyt ja patjat sekä tyynyjä ja jokunen viltti. Omat lakanat, täkki tai makuupussi mukaan sekä pyyhe.
Ruokailut hoidetaan yhdessä. Mahdolliset allergiat käydään läpi hyvissä ajoin. Mukaan toki voi ottaa omia naposteltavia ja juomia. Sauna on käytössä koko reissun ajan.
Ilmahuolto kuuluu myös retken hintaan, myös nitrox. Jos syvemmillä sukelluksilla haluaa käyttää muita kaasuja, on ne varattava mukaan itse. Muuten pärjää normaalilla yhden sukelluksen varustuksella.
Reissun hinta on 101€ (vahvistuu 03/2021) sisältäen holvin maksun. Ilmoittautumalla matkalle sitoudut reissuun ja varaat itsellesi paikan laivasta. Laivaan mahtuu 12 henkilöä. Laivan lähtöpaikalle jokainen tulee joko yhteiskyydeillä tai omalla haluamallaan tavalla. Lähtöpaikka on joko Mikkelin satamasta tai Kallioniemestä. Tarkat ohjeet tulee lähempänä reissua kun selviää kummassa laiturissa laiva sijaitsee. Jos laiva lähtee Mikkelin satamasta on mahdollisuus laivaan nousta vielä myöhemmin Kallioniemestä.
Reissu myynnissä vain jäsenmaksun suorittaneille jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Ota kuitti maksusta mukaan.
Ilmoittaudu täyttämällä ilmoittautumis kaavake osoitteessa https://syvyyshelsinki.fi/tapahtumat/ilmoittaudu/, linkki maksuun tulee myöhemmin.

Syvyys Helsingin virtuaaliset pikkujoulut

Syvyys Helsinki juhlistaa virtuaalisten pikkujoulujen muodossa 5-vuotista taivaltaan 5.12.2020 klo 18.00 – 23.00.

Pääkaupunkiseudulla vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi noudatamme yksityistilaisuuksille annettuja suosituksia ja vältämme yli kymmenen hengen kokoontumisia.

Sen sijaan olette tervetulleita oman aikataulunne mukaan virtuaaliseen kokoontumiseemme! Edellisen virtuaalisen Pinta-ajan tapaan tiedossa on vapaamuotoista keskustelua, valokuvia tämän vuoden tapahtumista sekä toivottavasti teidän kertominanne paljon tarinoita seuran viideltä ensimmäiseltä toimintavuodelta 😄

Tapahtumaan voi liittyä oheisen linkin kautta: https://meet.google.com/egc-qbff-mor

Kaatiala vol6

Syvyyden perinteinen kaatialan reissun ajankohta on vahvistunut!
Sukelluskohteena toimii Kaatialan avolouhos, josta löytyy kaiken tasoisille sukellettavaa, toki ohjataan ja näytetään paikkoja, niille joille paikka on uusi.
Löytyy matalapää ja syväpää. Matalassa päässä on paljon pikku elämää ja louhittua kalliomuodostelmaa. Syvästä päästä (30m pohja) löytyy autonromua, lentsikkaa ja sukelluskelloa yms.. Syvästä päästä on myös yhteys kaivoskäytäviin, josta löytyy syvyyttä max 38m . Näkyvyydet ovat kaatilassa yleensä hyvät!
Ilmantäytöt hoidetaan illalla majoituksella, joten varaa montulle pulloja, sen verran kun haluat sukeltaa. Meillä saattaa myös olla matkakompura mukana.

Majoituksesta ja meistä huolehtii sukelluksien jälkeen Divers B&B Lehtimäellä (Rannankyläntie 686) http://diversbb.fi/ (55e sis. Aamupala ja yhden ilman tai nitroxtäytön per. yö).
Päivällinen (varattava etukäteen) 15 €
Majoitus maksetaan paikanpäällä, kortti tai käteinen.

Tarkoitus on sukeltaa lauantaina 2-3 sukellusta, sunnuntaina 1-2 sukellusta sekä mahdollisuus on myös mennä jo perjantaina louhokselle ja sukeltaa jo silloin. Perjantai iltana olisi tarkoitus noin 20.30 aikaan olla yhdessä illallisella Divers B&B:llä.

Lähde siis viettämään mukavaa viikonloppua porukalla. 🙂 🙂
ILMOTTAUTUMINEN osoitteessa: https://syvyyshelsinki.fi/tapahtumat/ilmoittaudu/
Osallistujamäärä on max. 11 henkilöä
Kysykää vaan rohkeasti jos tulee jotain mieleen. Tervetuloa! 🙂

Atlanta päivälähtö / Hanko

Sukelluskoulu Aalto järjestää päivälähtöjä Hangon vesille. Lisää tietoja tästä. Nyt vapaita paikkoja vielä 4.10. lähdölle. Tarkista aikaisemmasta linkistä.

Tapahtumassa voi osallistua myös kertauskurssille tai mahdollisesti Specialty kurssien sukelluksille. Sovi näistä Sukelluskoulu Aallon kanssa.

Opastettu sukelluskertaus rannalta

Sukelluskoulu Aalto järjestää sukelluskertauksen rannalta 3.10. ja 31.10. (yösukellus). Jos et ole sukeltanut pitkään aikaan on hyvä lähteä kertaamaan taitoja ammattilaisen mukaan. Voit myös ehdottaa ja kysyä muita päiviä. Lisää tietoa löytyy tästä.

Kuvaus:

Tutustumme suosittuihin lähiaulueiden rantasukelluskohteisiin, ja freesataan Suomisukelluksilla ja kuivapuvulla tarpeellisia jo opittuja taitoja turvallisesti kouluttajamme opastuksella.
Katso suunniteltu sukelluskohde ja mahdollinen erikoisteema napsauttamalla sinistä info-palleroa aikataulun / oppaan kohdalta.

Omasta takaa sinulla tulee olla omat laitesukelluksen perusvälineet:
maski, snorkkeli, olosuhteisiin sopivat avokantaiset räpylät sekä hanskat.

Muut varusteet ovat vuokrattavissa Sukelluskoulu Aallolta.

Huomioithan että vuokravarusteet ovat noudettava hyvissä ajoin ennen sovittua sukellusajankohtaa,
ne täytyy itse roudata sukelluskohteelle, ja palauttaa sukellusten jälkeen Sukelluskoulu Aallolle.

Riippun aloitusajankohdasta, voit tehdä yhden tai kaksi sukellusta.
Iltasukelluksilla ehdit yleensä yhden sukelluksen. Min ryhmäkoko aina kaksi sukeltajaa, max ryhmäkoko neljä sukeltajaa.

Opastettu kertaussukellus on tarkoitettu kuivapukusukeltamiseen jo perehtyneille sukeltajille, jotka mielivät mielenkiintoisen kohdeopastuksen lisäksi sparrata tekniikkaa ja treenauttaa / palauttaa tiettyjä juttuja mieleen pienryhmän ehdoilla. Jos haluat saada perusteellista opetusta kuivapuvun käyttöön ja hallintaan, on kuivapukukurssi oikea valinta.
Kuivapukukurssia suosittelemme sukeltajille joilla on vähän, tai ei ollenkaan kokemusta kuivapuvulla sukeltamisesta.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset: info@sukelluskouluaalto.fi / 040-5250412.

Jokaisella osallistujajalla tulee olla oma henkilökohtainen DAN-sukeltajavakuutus.

Sukelletaan pimiässä

Osallistutaan Sukelluskoulu Aallon järjestämään yösukellus iltaan.

Mahdollisuus myös osallistua PADI Night diver kurssille jonka sukelluksia tehdään tässä tapahtumassa. Kurssista lisää tästä.

Kurssin lisäksi mahdollisuus osallistua opastetuille sukelluksille, joista tietoa tästä.

tai sitten saa tulla ihan muuten vaan mukaan sekä kuivalle maalle paistelemaan makkaraa  & pinnan alle.
Mahdollisuus testata erilaisia sukellusvaloja mm Nanight, Mares, DivePro, Orca.