#syvyyshelsinki, Event, Sukellus, Syvyys Helsinki, Tapahtuma

Tavin reissu 23.-25.8.2019

Seuran ensimmäinen Turun saaristomeren reissu toteutettiin elokuussa 2019.

Matkalle lähti 12 syvyyden jäsentä.

Kokoonnuimme perjantaina Turkuun Aurajoen varteen missä Tavilla on laituripaikka. Sitten tavarat kyytiin ja pientä tutustumista laivaan. Laivan kapteenina toimi Tuomas Auramaa.

Tuomaksen ja Ritan briiffauksen jälkeen lähti keula kohti merta.

Matka Utön kupeeseen oli pitkä ja sinne saavuimmekin vasta puolilta öin.

Sukelluskohtina oli ensin lauantaina aamulla Tukkiproomu joka pilkottaa pinnalle. Kohde on matala ja laiva aika hauras. Edellisen yön tuulen mainingit liikuttelivat hylkyä, pauketta sekä narinaa kuuli rautaromun liikkuessa.

Sitten suuntasimme Park Victorylle joka olikin meidän pääkohde. Viimeiseksi jääneellä matkallaan vuonna 1947 oli Park Victory matkalla Virginian Newportista Helsinkiin. Alus ankkuroitui illalla 24. joulukuuta lumimyrskyssä Lillharun lähelle odottamaan myrskyn tyyntymistä ja aamun tuloa. Kovassa myrskyssä laivan ankkurit eivät kuitenkaan pitäneet, ja alus ajautui yön aikana kuusi tai seitsemän kertaa karille. Onnettomuudessa menehtyi 10 merimiestä 48 miehisestä jäsenistöstä.

Laiva on 139m pitkä rautainen höyrylaiva joka makaa 24-36m syvyydessä.

Sunnuntaina jatkoimme sukeltamista Park Victorylla. Viimeisellä sukelluksella olikin mahdollista nauttia Parkin tarjoamaa kokemusta kun sai seurata Rita suunnistuksella letkassa koko sukelluksen. Tämä tarjosi oivan mahdollisuuden katsella laivaa tarkemmin ja näkyvyydetkin olivat hienot sunnuntain lähes tyynellä kelillä.

 

Reissu oli todella onnistunut totesimme yhdessä että ensi vuonna uudestaan.

Seuraa ja Tykkää: